Geen overwinning voor Exe in Purple Rain

Welke Film Te Zien?

De rugbyhelden van Exeter vielen gisteravond bij de horde van de halve finale toen ze bezweken voor een Durham-kant die nu uitkijkt naar hun derde BUCS-kampioenschapsfinale in drie jaar.

De zwaarbevochten wedstrijd tussen de twee rugby-krachtpatsers eindigde met 36-20 voor Durham op een grimmige en regenachtige Durham City Ground.

City Mill hoopte op iets meer van de fotograaf

Dat betekent dat de jongens in het paars over veertien dagen naar Twickenham gaan om voor de tweede keer in drie jaar het BUCS-rugbykampioenschap te winnen.

Exeter's 1st XV reisde vol goede moed naar Durham nadat hij afgelopen woensdag de oude vijanden Loughborough 50-31 thuis had verslagen.

Maar het begon niet goed voor onze jongens, want binnen vier minuten na aanvang van de wedstrijd kregen ze een try toe. Een tweede poging twee minuten later zette Exeter 14-0 neer voordat ze tijd hadden om op adem te komen.

Afgezien van een eenzame penalty, was het 30 minuten in de wedstrijd voordat Exeter zinvolle punten op het bord zette, en de rust kwam met de score op 31-10.

Exeter verzamelde zich na de rust en at de voorsprong van Durham toen beide partijen mannen zagen zondigen. Exeter nr. 8 Fraser Bashford pakte een try terwijl hij door verschillende Durham-tackers crashte om onder de palen te scoren. Full-back Ali Chrisholm zette meer punten op het bord door zijn magische schoen.

Het was echter niet genoeg, want Durham hield vol tijdens een spannende laatste tien minuten. Ondanks de beste inspanningen van Exeter, slaagde de thuisploeg erin de wedstrijd te doden door hun aanvoerder voor een laatste poging over te zetten.

Durham zal nu Cardiff Met spelen in de finale in het huis van rugby.