Football Cuppers Laatste 16 round-up – Deel 1/2

Welke Film Te Zien?

Afgelopen weekend was de terugkeer van Cuppers-voetbal met 8 colleges die zich bij de 8 winnaars van de eerste ronde sloten en 46 doelpunten produceerden in een aantal boeiende ontmoetingen. We blikken terug op de actie waarin drie games werden beslist door slechts één doelpunt en drie games werden beslist door de gevreesde strafschoppen.

Downing 1:4 Darwin (0:2 HT)

Downing: Matthews, Brodie, Armstrong, O'Connell, Rumun, Churcher, Coombes, Lawrence, Lukasik, Burley, Ingham Subs: Fitton, Beattie

Doelpuntenmakers: O'Connell

Darwin: Griffith, Dickinson, Hope, Bennett, Worrall, Haigh, Bastos, Wolstenhulme, Gray. Wake, Freudenreich

Doelpuntenmakers: Hoop x4

Een ervaren Darwin-kant controleerde het spel van begin tot eind en profiteerde van twee spelhervattingen om het spel weg te nemen van Downing. Downing miste man berg Joe Moorcroft-Moran centraal achterin en dit betekende dat hun gebruikelijke tactiek om 10 man op de rand van de doos te zetten en 90 minuten lang voor het opruimen van voorzetten onder de loep te nemen. Ze waren bijzonder vatbaar voor ballen in het strafschopgebied toen Darwin het Downing-doel doorspekt met delap-achtige worpen van Blues-verdediger Wolstenhulme, de jeugdige Downing-kant overmeesterd en Chris Hope in staat stelde om alle vier de doelpunten te scoren. Ondanks late druk van Downing die resulteerde in een doelpunt, sloot de tactisch indrukwekkende ploeg van Darwin de wedstrijd comfortabel af om hun plaats in te nemen in de volgende ronde thuis tegen Pembroke.

Darwin Downing

Darwin gebruikte een aantal Puli-achtige tactieken... en met een verwoestend effect!

Christus ’S 4: 4 Churchill AET (Churchill win met 3-1 op strafschoppen) (2:2 FT, 0:0 HT)

Christ's: Deng, Brown, Blake, Cracknell, Diamante, Reeds, May, Baldock, Hooten, Armstrong, Baron Subs: Duffy, Faure, Hovington

Doelpuntenmakers: Armstrong, May, Baron, Cracknell

Churchill: Smyth, Waller, Cammack, Evans, Duherich, Holt, Athwal, Berridge-Dunn, Seete, Weller Subs: Weven, Tan

Doelpuntenmakers: Rolph x2, Cammack, Weller

De eerste helft begon met Churchill die dit seizoen wilde voortbouwen op hun ongeslagen reeks tegen een Christ's-team dat nog een wedstrijd moet winnen. Echter, met een aantal belangrijke spelers die terugkomen voor Christ's en de toevoeging van de Blues Captain op het middenveld, zagen ze er anders uit dan het team dat Churchill eerder in het seizoen comfortabel met 4-1 versloeg. In de eerste uitwisselingen was het spel rommelig met spel vastgelopen op het middenveld. Christ's had een paar veelbelovende zetten, meestal rechts van hen, gebruikmakend van een zwak spel van de linksback van Churchill. Churchill groeide naar de helft en leek in patches een paar kansen aan elkaar te rijgen, waarbij Seete dichtbij kwam na een smakelijke uitwisseling met Rolph rond het strafschopgebied. In een vrij saaie eerste helft vielen er echter geen goals.

De tweede helft begon verschrikkelijk voor Churchill met wat slappe verdediging waardoor Christus' doelman Ian Armstrong erachter kon scoren met een afgemeten finish over Smyth. Minder dan 5 minuten later verdubbelde Christ's hun voorsprong toen de verdedigende schooljongen een lange doeltrap dwars door de verdediging liet schieten toen James May opdook om de bal met een heerlijke chip in het net te strijken. Dit spoorde Churchill aan tot leven, die enkele zwakheden in de verdediging van Christus begon uit te buiten. Onder leiding van hun slungelige nummer 11 Rolph, die de verdediging van Christus verschillende keren binnen en buiten draaide, creëerden ze een aantal geweldige kansen voor Churchill die werden verspild met een combinatie van gruwelijke afwerking en eigenzinnige laatste ballen. Met nog 6 minuten te gaan was de score nog steeds 2-0 voor Christ's toen Duherich de bal in een geavanceerde positie aan de rechterkant ontving voor Churchill. Een snelle dart rond de gekwelde linksback van Christs en een degelijke voorzet stelden Rolph in staat het doel over de keeper en in het net te schieten. Churchill stapelde zich naar voren op zoek naar de gelijkmaker en met nog twee minuten te gaan werd halverwege een vrije trap gegeven voor Churchill. De klassieke tactiek van het op één hoop gooien van de bal in het strafschopgebied bleek vruchtbaar voor Churchill toen Cammack naar huis kopte uit de vrije trap van Waller. Fulltime kwam met de scores op 2 per stuk.

Beide teams begonnen aan de verlenging met de branie van twee partijen die geloofden dat ze de kwaliteit hadden om de wedstrijd te winnen, maar die waren vergeten dat de conditie van een gemiddelde universiteitsspeler Luke Shaw op Mo Farah zou laten lijken. Na ongeveer 10 minuten viel een van de vele slechte spelingen van Churchill's linkerrug rechtstreeks op de aanvoerder van Christus, Baron, die naar huis schoof. Churchill vond echter een buitengewone geest om snel terug te vechten en kwam in evenwicht toen Rolph een voorzet van Duherich controleerde om slim in het strafschopgebied te eindigen. Met spelers die worstelden met kramp over het hele veld, werden er in de tweede helft van de extra tijd nog twee doelpunten gemaakt terwijl de wedstrijd naar penalty's ging. De druk van een strafschoppenserie in 's werelds op een na oudste bekercompetitie bleek te veel voor 3 van de 4 Christ's-nemers toen Churchill hun eerste 3 penalty's binnenhaalde om de wedstrijd met 3-1 te winnen. Ze gaan door naar Trinity Hall in de kwartfinales.

Jezus 1:0 Sidney Sussex AET (0:0 FT, 0:0 HT)

Sidney Sussex: Hirsch, Deeley, Makings, Bradly, Cole, Teale Ryda, Vlagzalm, Mahon, Davies, Hugill Subs: Sammons, Ezra, Fotherby

Jezus: Eburne, Peterson, Crawford, Thorley, Robinson, Emerton, Mullertz, O'Loughlin, Ashmead, Anderson, Purcell Subs: Koroye, Meier, Kitching

Doelpuntenmakers: Koroye

De match-up tussen 4th Division Sidney Sussex en Cuppers-houders Jesus veroorzaakte bijna de schok van de ronde met een zeer terughoudende affaire voor een grote menigte. Hoewel underdogs, werkte Sidney onvermoeibaar en zette Jezus constant onder druk, ondanks het feit dat de thuisploeg profiteerde van grote balbezit. De regerende Cuppers-kampioenen zagen er cool en verzameld uit, vooral dankzij de enorme aanwezigheid van Jack Thorley, de pas afgestudeerde student van Jesus en voormalig Engeland U-18 Center Back. Jesus begon hun druk te laten zien en laat op de dag waren 3 uitstekende reddingen van de Sidney-keeper Hirsch nodig om ervoor te zorgen dat de wedstrijd de verlenging inging nadat hij doelpuntloos was geëindigd. Extra tijd bleek extreem zwaar voor beide teams, waarbij spelers van beide kanten bezweken aan kramp. Het werd overgelaten aan Jezus' posterjongen Mark Koroye, die de eerste helft op de bank zat, om te profiteren. Met zijn relatief frisse benen strompelde hij de bal door een paar vermoeide Sidney-uitdagingen voordat hij egoïstisch de vierkante bal naar een open man negeerde en de bal met nog ongeveer 10 minuten te gaan langs de aanstormende Sidney-keeper schoof. Een vermoeide uitdaging van een Sidney-verdediger betekende dat hij in de laatste minuten zijn tweede geel kreeg, aangezien het doelpunt van Jesus tot het laatste fluitsignaal onaangeroerd bleef. Sidney moet zichzelf met trots vasthouden en Jezus tot het uiterste duwen, ondanks dat hij niet thuis is en zwaar in de minderheid is door de fans. Op een andere dag had het een ander verhaal kunnen zijn, maar de Jesuans gaan verder, op zoek naar de Cuppers-finale voor het derde jaar op rij met een gelijkspel thuis tegen Robinson in de kwartfinales.

Mark Koroye

Mark houdt van doelpunten.

Pembroke 6:5 Drie-eenheid (3:2 HT)

Pembroke: Weber, Bittlestone, Reland, Hudson, Mellor, Harries, Carroll, Ogier, Oldfield, Nielsen, Pistoja Subs: McMullen, Berenson-Barros, Waghorn

Doelpuntenmakers: Harries, Ogier, Pistoja, Nielsen (2), Carroll (p)

Trinity: Kakoutas, Dungay, Kehle, Alberman, Lehmann, Park, Nagy, Brocksom, Steve, Bowlby, Apel Subs: Kershaw

Doelpuntenmakers: Geweldig (3), Bowlby, Apel

Net als een vroege editie van Windows 95, vereiste deze top van de (Tompkins) tafelclash 11 herstarts in 90 minuten. De game bevatte zoveel drama dat om te voorkomen dat dit verslag tot buitensporige lengtes zou worden uitgerekt, een zekere mate van beknoptheid vereist is.

Aftrap, goal, corner, goal, goal, goal, vrije trap, goal, rust. Doel, doel, doel, worldie, doel, pk, doel.

De wedstrijd eindigde met feesten en tranen en twee goals meer dan in de hele carrière van Emile Heskeys.

De wedstrijd zal herinnerd worden voor een geweldige prestatie van Pembroke's JC, een verbluffende hattrick van Robi Nagy, en voor Jonathan Dungay die zijn status als de minst populaire man in Trinity opnieuw bevestigt.

Pembroke marcheert door om hopelijk in de kwartfinales nog een goalfest weg naar Darwin te produceren.

Corpus Christi 2:2 AET Trinity Hall (Trinity Hall wint met 6-5 op Penalties) (2:2 FT, 2:1 HT)

Corpus Christi: Kazzizi, Mainzer, Sarfas, Cho, Patten, Crawford, Ellwood, Congdon, Kang, Mackenzie, Worsfold

Doelpuntenmakers: Mackenzie, Worsfold

Trinity Hall: Bowen, Eto, Engle, Hands, Myers, Li, Willett, Evans, Burton, Jones, Prijs Subs: Fellows, Daramola

Doelpuntenmakers: Engle, Daramola

Het was een zeer competitieve wedstrijd, die over het algemeen met een goed humeur werd gespeeld. Minnows Corpus kwam meer dan overeen met hun divisie 1-tegenstanders gedurende de volle 120 minuten, en de hele verdediging zorgde soms voor een indrukwekkende vertoning onder aanzienlijke druk. De plunderende Rob Crawford was uitstekend naast de rest van het middenveld, met een no-nonsense Marc Ellwood en de bekwame Jack Congdon die zijn best deden om Corpus Christi te helpen vast te houden aan hun Cuppers-droom. Uiteindelijk kon Corpus het jammer vinden dat hij niet won met een ronduit verbazingwekkende call buitenspel die een doelpunt uitsloot in de laatste 10 minuten, terwijl ze nog steeds met 2-1 voor stonden. De lijst met andere gemiste kansen suggereert echter dat niet alleen geluk bepalend was; de eer moet naar Tit Hall gaan, die de druk hoog hield en kalm bleef, en uiteindelijk op gelijke hoogte kwam. Een wedstrijd die met penalty's wordt beslist, is altijd zwaar voor de verliezers en niemand wilde een team op die manier zien vertrekken, behalve Tit Hall, die in de kwartfinales thuis tegen Churchill zou spelen.